Uzaktan öğretme(REMOTE teach-in) özellikli analog arayüz

TR-Electronic’ten özgürce konfigüre edilebilen analog arayüzüne sahip enkoderler

Analog arayüzlü mutlak rotatif enkoder
TR-Electronic, son enkoder serisinde çok işlevli bir analog arayüz sunar. 16 bit D / A dönüştürücü, çok turlu konum sinyalini işler ve böylece dönüş açısıyla orantılı bir çıkış sinyali sağlar. Örneğin, bir kontrolör için hız sinyali, bir hız geri beslemesinin uygulanabileceği şekilde de kullanılabilir.
Konum sinyalinin, mekaniğe uygun başlangıç ve bitiş noktası ayarlanarak ölçeklenmesi, istenen mekanik hareket aralığı için her zaman analog sinyalin maksimum bant genişliğini kullandığı anlamına gelir. Bu zamana kadar ürünlerimizde, cihaz üzerindeki bir düğme ile böyle bir öğretme (teach-in) uygulaması gerçekleştirilebiliyordu. Normal çalışma sırasında düğme, bir vidalı bağlantı ile korunur.
Analog arayüzlü enkoderlerimiz artık uzaktan öğretme(REMOTE teach-in) opsiyonu ile de mevcuttur. Ölçüm aralığının başlangıcı ve bitişi için iki ek dijital giriş öğretme (teach-in) sinyalleri olarak yapılandırılabilir. Genişletilmiş pin konfigürasyonu (pin assingment) ve uygun bir sekiz damarlı kablo, devreye alma ve değişen makine konfigürasyonlarına adaptasyon için ek olarak verimli seçenekler sağlar.
Sinyal çıkışı voltaj (0… 10V, -10… 10V) ya da akım(0… 20mA, 4… 20mA) olarak seçilebilir. Minimum 4 mA akıma sahip akım arabirimi (“live zero”) en yüksek düzeyde güvenilirlik sunar. Voltaj düşüşü telafi edilir ve hattaki bir kesinti güvenilir bir şekilde algılanır.
Çoğu arayüzümüzde olduğu gibi, öğretme(teach-in) işlevine sahip analog arayüz de mevcut enkoder neslinin tüm mekanik versiyonlarında mevcuttur. Bunlar; 58 mm gövde enkoderlerde 15 mm’ye kadar milli, kör ve oyuk şaft, 80 mm gövdeye sahip enkoderlerde 27 mm’ye kadar oyuk şaft ile 110 mm gövdeye sahip enkoderlerde 50 mm’ye kadar oyuk şaftlı mekanik versiyonlardır.
Analog arayüz, Endüstriyel Ethernet çağında bile hala yaygındır. Kontrol tarafında, bir konum veya hız orantılı geribildirimi kolayca almak için uygun maliyetli bir alternatif sunmaktadır. Analog arayüz böylece Endüstriyel Ethernet, IOLink ve Endüstri 4.0 çağında kendini kanıtlamakta olup yeni sistemlerde ve cihazlarda kullanılmaktadır.